Оснивају се предузећа за наплату превозних услуга и за управљање парковима

featured image

Daily News | Online News

Одборници Скупштине града Београда усвојили су одлуку о оснивању јавног комуналног предузећа за наплату, логистику и руковођење јавним превозом путника у главном граду – ЈКП „Наплата превозне услуге Београд”, јавио је Танјуг.

Та одлука је, како је речено, донета у циљу ефикасније организације продаје карата и наплате услуга превоза, као и контроле возних исправа у јавном линијском превозу у Београду.

Делатности новог предузећа су организовање и обављање наплате услуге превоза, израда нацрта законских и подзаконских аката у вези са наплатом те услуге, израда предлога за развој и унапређење Система за наплату карата и управљање возилима и унапређење услуга везаних за кориснике јавног превоза путника на територији Београда.

Посао наплате карата у јавном градском превозу до сада је радила приватна турска компанија „Кенткарт”.

Ново предузеће за управљање парковима

У Београду ће бити основано јавно комунално предузеће за управљање парковима на десет градских општина и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу и унапређење, а зваће се „Београд парк”, одлучено је синоћ на седници Скупштине града Београда.

Како се наводи у образложењу одлуке, ново предузеће бавиће се управљањем парковима у општинама Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица.

Шеф одборничке групе „Морамо” Добрица Веселиновић критиковао је предлог одлуке, наводећи да је развој деце важан и да се он, између осталог, дешава и у парковима на игралиштима и справама за вежбање која су ту постављена.

Међтим, он сматра да сва игралишта која се типски праве, са истим справама нису добра јер, како каже, исте справе не допуштају да се деца развијају у складу са свим својим потенцијалима.

Предложену одлуку критиковала је и шефица одборничке групе „Уједињени” Мила Поповић која сматра да није потребно да се оснива предузеће „Београд парк” јер, додала је, већ имамо „Зеленило Београд” које се бави одржавањем паркова.

Она је изразила сумњу да ће ново предузеће да води ка приватизацији београдских паркова.

На то је шеф одборничке групе СНС Александар Мирковић рекао да ће време показати да је њена сумња неоснована.

„Разумем да све доводите у питање, све одлуке које су на дневном реду. За сваку одлуку, ма колико она била суштински добра, увек сте гледали да нађете нешто што је сумњиво, проблематично, али време ће показати да је свака та сумња неоснована, а ви нама нећете упутити извињење, као ни за све друге неистините ствари које сте говорили”, рекао је Мирковић.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 Comments :

Post a Comment