A NAKA is vizsgálódik az újabb, LMBTQ-közösség elleni támadás miatt

featured image

Közélet

Szakolca
|
Már a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) is nyomoz azzal a hétvégi incidenssel kapcsolatban, amely az egyik szakolcai zenei klubban történt.

author

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw

Sajtóértesülések szerint a Berlin Manson nevű zenekar tagjai a koncert előtt a színpadon kitűztek egy szivárványos zászlót, hogy ezzel fejezzék ki támogatásukat az LMBTQ-közösséggel szemben. Ez azonban nem tetszett az egyik társaságnak, akik először flakonokkal dobálták meg a zenekar tagjait, majd a szóváltás egészen tettlegességig fajult. Az egyik zenésznek kitépték a fülbevalóját, az énekest pedig meg is verték. Mint kiderült, eltört az állkapcsa, műtét is vár rá. Ennek ellenére a koncertet megtartották.

tolerancia szivárványos zászló

Az üggyel kapcsolatban már a politikusok is megszólaltak. Az OĽaNO polgári-demokratikus platformja a lapunknak eljuttatott közleményében elítélte a támadást, valamint felszólították az igazságügyi minisztériumot, hogy minél előbb mutassák be a nyilvánosság előtt azt a javaslatot, amely megoldaná az LMBTQ-közösség jogegyenlőtlenségét.

„A Szakolcán történt támadás bizonyítja, hogy az LMBTQ-közösség elleni erőszak bagatellizálása csak fokozza a gyűlöletet”

– mondta Anna Mierna, a platform tagja, a város korábbi polgármestere.

A NAKA már meggyanúsított egy személyt az üggyel kapcsolatban, testi sértés és garázdaság miatt indítottak eljárást.

(nar, TASR)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban”, elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom

Read More

Post a Comment

Previous Post Next Post