BMW M3 CS je sportska limuzina s 550 KS

featured image

Autoitocka

25.01.2023.

Novi je BMW M3 CS lakši i tvrđi od ostalih M3, a po pitanju snage jednak je svom brutalnijem rođaku M4 CSL

Dosad je BMW M3 bio dostupan u osnovnoj verziji sa 480 KS i kao 510 KS snažan M3 Competition. Sada im se pridružuje još snažnija, ali i lakša verzija. Riječ je o modelu BMW M3 CS koji pokreće jednaki trolitreni šestocilindraš kao i ostale, ali u ovom slučaju on razvija 550 KS i 650 Nm što ga čini jednako snažnim kao M4 CSL. Pored motora, ostatak tretmana koji je ovaj M3 prošao sličan je onom kojem je podvrgnut M4 CSL.

Zahvaljujući poklopcu motora, dijelovima odbojnika, stražnjem spojleru i difuzoru, uz još nekoliko manjih dijelova, izrađenima od karbonskim vlaknima ojačane plastike, ispušnim loncima od titana i laganim školjkastim sjedalima M3 CS je za 20 kilograma lakši od M3 Competition xDrive. Uspoređujemo s tom verzijom jer je novi M3 CS dostupan isključivo s pogonom na sve kotače. Sustav omogućuje i slanje sve snage samo na stražnji par kotača. Mjenjač je, naravno, osmostupanjski M Steptronic.

Zahvaljujući manjoj masi i većoj snazi BMW M3 CS od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,5 sekundi, a do 200 km/h stiže za 11,1 sekundu. Za međuubrzanje od 80 do 120 km/h dovoljno je samo 2,6 sekundi. Najviša brzina elektronski je ograničena na 302 km/h. Svemu tome prilagođen je i ovjes, a karbonsko-keramičke kočnice su na listi doplata.

Vanjština obiluje brojnim elementima koji naglašavaju karakter automobila. M3 CS dolazi na zlatno-brončanim naplacima koji su sprijeda promjera 19, a straga 20 cola.

Novi će M3 CS biti proizveden u ograničenoj seriji, a na tržište stiže u ožujku.

Provjerite još

Novi BMW M2 ozbiljno prijeti M3 i M4

Pričalo se o 450 KS, a ispalo je još bolje – novi BMW M2 ima …

Read More

Post a Comment

Previous Post Next Post