'Game Pass-prijs gaat niet omhoog door Activision Blizzard-overname'

featured image

‘Leden van de service zijn prijsgevoelig en een stijging zou alle gebruikers beïnvloeden, ook degenen die niet graag Call of Duty spelen’

Geschreven door Michel Musters op

Microsoft verzekert dat de prijs van Xbox Game Pass niet omhooggaat door de mogelijke overname van Activision Blizzard.

Afgelopen maand gaf het Britse Competition and Markets Authority (CMA) in diens bevindingen nog aan dat Microsoft na de overname van Activision Blizzard mogelijk de abonnementskosten van Game Pass omhooggooit. Het aanbod wordt immers uitgebreid wanneer het bedrijf games van Activision Blizzard, zoals Call of Duty, op de service kan zetten.

In een nieuwe reactie van Microsoft op die bevindingen verzekert het bedrijf echter dat het dit niet van plan is. “Game Pass-prijzen gaan niet omhoog als gevolg van de overname, en al helemaal niet om de substantiële voordelen van Activision-games die meteen op Game Pass verschijnen te compenseren.”

Microsoft wees er op dat het bedrijf na de overname van Bethesda’s moederbedrijf ZeniMax Media de prijs van Game Pass ook niet verhoogde. Microsoft benadrukt dat het feit dat het na de overname minder geld kost om Activision-games op Game Pass te krijgen – aangezien het bedrijf dat deze spellen maakt dan van hen is – genoeg reden is om de prijs niet te verhogen. Daarbij is het in het belang van Microsoft dat Game Pass zoveel mogelijk aftrek vindt om meer games er op te krijgen – en daar is een relatief lage abonnementsprijs voor nodig.

“Dit is precies wat Microsoft heeft gedaan toen het in het verleden content aan Game Pass toevoegde, bijvoorbeeld na de ZeniMax-overname. Het resulteerde in een toename aan content, maar geen toename in de prijs van Game Pass. Leden van de service zijn prijsgevoelig en een stijging zou alle gebruikers beïnvloeden, ook degenen die niet graag Call of Duty spelen.”

Microsoft vervolgt: “Game Pass-leden kunnen na een maand op elk moment de service opzeggen. Call of Duty-games komen maar één keer per jaar uit. De impact (van deze releases) is maar van korte duur – gamers zullen een paar maanden na een nieuwe Call of Duty-release hun enthousiasme kwijtraken wanneer er een hogere prijs aan vastzit.”

Microsoft gaf ook aan dat het denkt dat het Call of Duty-games zoals Warzone kan optimaliseren voor Nintendo Switch. Daarnaast reageerde het op de angst van Sony dat het bedrijf mogelijk bugs in PlayStation-versies van Call of Duty-games stopt – zo zou Microsoft Call of Duty-games op de dag van release op PlayStation Plus willen uitbrengen.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment