Rai pentru arheologi! 12 descoperiri uluitoare care, pentru istorici, sunt adevărate bilete câștigătoare la loterie

În fiecare an, arheologii ne încântă cu descoperiri istorice neobișnuite. Aceștia studiază cu atenție planeta noastră metru cu metru, afundându-se tot mai adânc în istoria omenirii. Deseori chiar oamenii simpli contribuie la realizarea acestor descoperiri grandioase. Artefacte deosebit de valoroase care au fost descoperite întâmplător pot fi văzute în postarea ce urmează.

Amfore antice


Au fost descoperite de un grup de soldați care săpau tranșee. Vechimea vaselor este estimată la sec. 5-4 î.Hr.

Sute de monede de aur


Spargerea unei vaze antice este întotdeauna o tragedie, dar în acest caz, nimeni nu a fost supărat. Mai mult decât atât, monedele romane de aur găsite în interiorul artefactului i-au făcut fericiți pe foarte mulți arheologi.

Avere antică


Un arheolog amator englez a reușit să descopere 748 de monede antice deodată. Au fost folosite chiar și în timpul domniei împăratului Claudius.

Câteva mii de monede de cupru


Comoara a fost păstrată în subteran într-un vas imens la locul de reședință al samurailor din apropierea capitalei Japoniei. Oamenii de știință au stabilit că acestea au fost îngropate aici în secolul al XV-lea.

Sabie cavalerească


Muncitorii polonezi care scoteau turbă într-o zonă mlăștinoasă au dat peste armele cavalerilor din secolul al XIV-lea.

Statui războinice în stare excelentă


Într-una dintre regiunile Chinei, au fost dezgropate 30 de statui antice. Pe acest site a fost o fortăreață. Starea statuilor s-a dovedit a fi atât de bună, încât unele figuri au păstrat perfect chiar și stratul de vopsea.

Secure de piatră


În Irlanda, a fost descoperită o grămadă de secure lustruite din piatră. Aparțin neoliticului, adică 4-3 mii de ani î.Hr.

Tăbliță de lut din Babilon


Are peste 3,5 mii de ani și este un fel de foaie de trigonometrie. În mod surprinzător, după cum s-a dovedit, oamenii au folosit teorema lui Pitagora cu mult înainte de nașterea celebrului om de știință.

Stele cu chipuri umane


Complexul ritual, din care o parte erau mai multe stele de piatră, a fost găsit în Iordania, iar vârsta sa este de circa 9000 de ani.

Bijuterii


Arheologii din Suedia au fost norocoși – au găsit un inel spiralat de aur în pădure. Specialiștii au reușit să stabilească data de fabricație a acestuia – secolul al V-lea.

Informații despre construcția corăbiilor


În fotografie, Irving Finkel de la Muzeul Marii Britanii cu o tăbliță de lut, care are 3770 de ani. Aceasta este o instrucțiune cu desene pentru construcția corăbiilor, care, potrivit acesteia, ar trebui să aibă o formă sferică.

„Scuze” pentru lipsa de la serviciu


De aici puteți afla ce circumstanțe vă pot ajuta să chiuliți de la serviciu.

Read More

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment