Η Linda Yaccarino αναλαμβάνει χρέη διευθύνοντα συμβούλου στο Twitter

(Photo by Isaac Brekken/Variety/Penske Media via Getty Images) Ο Elon Musk προσέλαβε ένα στέλεχος διαφημίσεων και μέσων ενημέρωσης για να ...

featured image

(Photo by Isaac Brekken/Variety/Penske Media via Getty Images)

Ο Elon Musk προσέλαβε ένα στέλεχος διαφημίσεων και μέσων ενημέρωσης για να αναλάβει τη θέση του CEO του Twitter.

Ο Musk επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Linda Yaccarino, επικεφαλής της παγκόσμιας διαφήμισης και των συνεργασιών της NBCUniversal, είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter. “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη Linda για να μετατρέψουμε αυτή την πλατφόρμα σε X, την εφαρμογή για τα πάντα”, έγραψε ο Musk σε ένα tweet. Την ίδια ημέρα, η Yaccarino παραιτήθηκε επίσης επίσημα από την NBCUniversal.

Η πρόσληψη θα μπορούσε να βοηθήσει το Twitter να στηρίξει την καταρρέουσα διαφημιστική του βάση. Αφού ο Musk αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι, πολλές επιχειρήσεις σταμάτησαν να πληρώνουν για διαφημίσεις στο Twitter, επικαλούμενες τις δραστικές αλλαγές στην εταιρεία. Αυτό περιελάμβανε την απογύμνωση των συστημάτων συντονισμού περιεχομένου, τη σταδιακή κατάργηση των παλαιών μπλε σημαδιών ελέγχου και την επαναπρόσκληση χρηστών που είχαν απαγορευτεί προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένων των λευκών ρατσιστών, σε μια προσπάθεια να δοθεί προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου.

Στο tweet του, ο Musk σημείωσε επίσης ότι η Yaccarino “θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και στη νέα τεχνολογία”. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να περιμένουν ότι ο Musk θα διατηρήσει τεράστια επιρροή στην εταιρεία, παρά την παραίτηση από τον τίτλο του CEO. Ο Musk θα παραμείνει ως πρόεδρος και επικεφαλής τεχνολογίας του Twitter.

Όσο για τη Yaccarino, ήταν στέλεχος της NBCUniversal τα τελευταία 11 χρόνια με επίκεντρο τη διαφήμιση, οπότε πιθανότατα έχει πολλές σχέσεις με μεγάλους διαφημιστές. Επιπλέον, είναι επίσης πρόεδρος του ομίλου YMU, ενός παγκόσμιου πρακτορείου ταλέντων που εκπροσωπεί πάνω από 1.000 πελάτες.

Ωστόσο, η Yaccarino αντιμετωπίζει ήδη μια σκληρή υποδοχή από τους χρήστες του Twitter για το γεγονός ότι υπηρετεί ως εκτελεστική πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ από το 2019. Η σχέση της με τον οργανισμό έχει κάνει ορισμένους να χλευάσουν τη Yaccarino ως “ελιτίστρια”, “woke”, και “νεοφιλελεύθερη” “μαχήτρια της κοινωνικής δικαιοσύνης”, η οποία υποστηρίζει το εμβόλιο COVID-19.

Read More

COMMENTS

Entertainment